EU támogatásból megvalósult fejlesztések

Európai Uniós támogatásból megvalósult projekt adatai

 

ályázó neve: TÓTH ÉS FIA CUKRÁSZ Vendéglátóipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság

Projekt megnevezése: Gyakornoki Program a TÓTH ÉS FIA CUKRÁSZ Bt-nél

a szerződött támogatás összege: 10 528 650 Ft

a támogatás mértéke (%-ban): 100 %

projekt azonosító száma: GINOP-5.2.4-16-2019-04162

a projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.04.30

a projekt tartalmának bemutatása: 3 fő gyakornok 9-9 hónapos foglalkoztatásának megvalósulása cukrász munkakörben a dunaföldvári Tóth Cukrászdában.A gyakornoki munkavégzéshez kapcsolódóan beszerzésre került 1 db  BABYDROP 400 MAXX aprósütemény gyártó gép is a projekt keretin belül. A gyakornokok feladata cukrászati termékek gyártása és eladása, pl. bonbonkészítés, francia típusú desszertek készítése, tradicionális magyar sütemények gyártása. A vállalati gyakornoki kapcsolattartói (mentori) feladatot Tóth Norbert cukrász látta el.  A projektben beszerzett BABYDROP 400 MAXX aprósütemény gyártó géppel végezték a gyakornokok a sütemények gyártását. A modern sütőipari géppel 200 program tárolására van lehetőség, és 5,7 colos színes érintőképernyővel tudják vezérelni a gyakornokok. A roszdamentes acél kivitelű gép speciális pumpával rendelkezik a lágy tésztákhoz és a gyártási sebesség is szabályozható. A gyakornokok magassága szerint az asztalmagasság is motorikusan szabályozható, így elősegítve a gyakornokok számára a kényelmesebb munkát az aprósütemény gyártások során. A gép üzemeltetésével tradicionális magyar süteményeket gyártanak a munkájuk során a gyakornokok a cukrászdában.

 


 

Pályázó neve: TÓTH ÉS FIA CUKRÁSZ Vendéglátóipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság

Projekt megnevezése: Tóth Cukrászda eszközbeszerzése a kapacitás bővítése és a termékpaletta szélesítése érdekében

OP név: GINOP

Pályázati kiírás megnevezése: GINOP-1.2.2-16 - Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-16-2017-01332

Projekt helyszíne (régió): Dél-Dunántúlinfoblokk_kedv_final_felso_ERFA.jpg

Projekt helyszíne (megye): Tolna

Projekt helyszíne (település): Dunaföldvár

Megítélt összeg: 5 719 955 .- HUF

Támogatás aránya: 50 %

Támogatási döntés dátuma: 2017.07.03

Forrás:  ERFA

Ország: Magyarország

Beavatkozási kategória: A kis- és középvállalkozásokba-(kkv-k) való általános termelő beruházás

Uniós társfinanszírozási ráta: 50,000022 - ERFA

Projekt összköltség: 11 439 905.- HUF

Megvalósítás kezdete: 2017.06.01 

Megvalósítás vége: 2018.05.31 


A projekt tartalmának bemutatása:

Projektünk során sütemény és fagylalt készítési kapacitásunk is növekszik! Az új gépekkel nem csak saját, hanem partnereink igényét is ki tudjuk elégíteni. Tartlet formákat, kézműves, vágott bonbonokat tudunk előállítani (marcipán alap szórt csokoládéval). Egyre inkább növekszik a kereslet a hasonló termékek iránt! A fagylalt készítő gép 2 óránként 60 liter fagylaltot is előállít (240 liter/műszak). Ez nagyker áron is kb.: 250 ezer Ft-os napi árbevétel növekedést eredményez! Az új gépekkel a munka hatékonysága, minősége és biztonsága javulni fog! Kiszámíthatóbb lesz a termelésünk, ami új piacok felé történő nyitásra ad lehetőséget. Engedélyezett tervdokumentációk elkészítésére nincsen szükség, meglévő munkafolyamatokat fejlesztünk. Kizárólag olyan berendezéseket vásárolunk, amik megfelelnek a vonatkozó jogszabályoknak. Működési vagy használatba vételi engedélyt nem kell beszerezni. Valamennyi beszerzendő eszköz esetén az alábbi lépések várhatóak: pályázat benyújtása, szerződéskötés, megrendelés, beüzemelés, gyártás, működtetés megkezdése. Problémát nem látunk a szakmai/műszaki standardok tekintetében új, CE jelöléssel rendelkező gépeket vásárolunk. Természetesen mindkét mestercukrászunk folyamatosan képzi magát, rendszeresen részt vesznek ún. STAGE képzéseken itthon és külföldön is! Projektünk során meglévő gyártási folyamatokat fejlesztünk. Az új gépek kezelésének betanításán kívül új ismeret megszerzésére nincs szükség. Vezetőink és alkalmazottaink képesek az eszközök használata során keletkező feladatok megoldására. Az elmúlt 30 évben folyamatosan fejlesztettük gépparkunkat és termék kínálatunkat. Természetesen rendelkezik! Kézműves bonbonokat a környékünkön nem állítottak elő mostanáig! Ebben úttörők leszünk, mint ahogy a tartlet formákban is! Ezen termékeke legnagyobb értéke, hogy nem tartalmaznak tartósító szereket, mint az olasz és egyéb import termékek. Emellett áruk is versenyképes! Az új gépek 100 %-os mértékben beépülnek a meglévő technológiai folyamatokba! Meglévő cukrász műhelyünkben lesznek elhelyezve és üzemeltetve! Munkatársaink szakmai végzettsége és tapasztalat alkalmas a gépek használatára. Egy részükkel most is rendelkezünk csak nem ebben a minőségben. 3.1.1. a.) Új eszközök, gépek beszerzése célterület 13 db gépet vagy hozzájuk kapcsolódó eszközt kívánunk beszerezni! Kapacitásunk is megnövekszik és olyan új termékeket fogunk gyártani és kiszállítani megrendelőink részére, amit mi is eddig különböző gyártóktól és nagykerektől szereztünk be, pl.: tartlet formák, kézműves bonbonok! Továbbra is gyártani és partnereinknek beszállítani tervezzük kézműves süteményeinket és fagylaltjainkat, amik a javuló minőség mellett nagyobb mennyiségben is előállíthatóak az új gépekkel! 3.1.2. d.) Online megjelenés célterület Szeretnénk tothcukraszda.hu néven egy új honlapot létrehozni, azért, hogy jelenlegi és leendő megrendelőink még jobban megismerjenek minket, gyorsabban értesüljenek az aktuális információkról!