Üdvözöljük Tóth cukrászda oldalán

Üdvözöljük Tóth cukrászda oldalán

Családi vállalkozásunk 1983-ban indult útjára, amikor „Mini presszó” néven feleségem megnyitotta 15 m2-es fagylaltozónkat a Kéri utcában. Kis fagyizónk az egyre növekvő ismertségnek és elismerésnek köszönhetően 10 év alatt kinőtte a helységet és a „Mini presszó” 1993-ban már Tóth Cukrászda néven nyitotta meg újra kapuit azon a helyen – a 6-os főút mentén - ahol vállalkozásunk ma is üzemel. 

Belevágtunk a következő nagy feladatba, a sütemények készítésébe. A kezdeti nehézségek leküzdésében a családi jóbaráttól – Szervánszky Lászlótól, aki a soltvadkerti Szent Korona Cukrászda tulajdonosa – kaptunk nagy segítséget.  

Két gyermekünk István és Norbert, akik időközben elsajátították a cukrász mesterséget – Soltvadkerten töltött gyakorlati idejük után – 1998-ban és 1999-ben hazatértek a családi vállalkozásba. Belga, német, francia, olasz tanulmányutak következtek. A külföldi tanulmányutak és hazai képzések/tanfolyamok alatt szert tett tapasztalatokat mindennapi munkájuk során azóta is hasznosítják.

A korszerűsítés számunkra kiemelkedően fontos. Folyamatos technológiai fejlesztéseket végzünk. A legújabb alapanyagok megismerése mellett, a lehető legkorszerűbb technikákat igyekszünk elsajátítani, azonban kínálatunkban igyekszünk egyensúlyt tartani a tradícionális magyar cukrászat és a nemzetközi trendek között.

2008 óta - amikor először indulunk az „Év fagylaltja” versenyen – az évek során fagylalt- és süteménykínálatunk számos díjnyertes ízzel bővült.

cukraszda_nagy.jpg
cukraszda_nagy.jpg

Díjazott fagylaltok:

2009 – „Sacher” fagylalt – „Év fagylaltja” díj nyertese
2010 – „Dobostorta” fagylalt – ezüstérmes
2012 – „Vanília” fagylalt – bronzérmes
2013 – „DolceVita” fagylalt – ezüstérmes
2016 – „Tokajis meggy” fagylalt – aranyérmes
        – „Málnás vaníliás csokiság” fagylalt – bronzérmes + NÍVÓDÍJ
2017 – „Azték arany” fagylalt – bronzérmes

Díjazott sütemények:

2016-ban Aranyos körtetortánk a Magyarország tortája versenyen a legjobb három között!

2017-ben az „ingyom-bingyom” tortánk a legjobb öt között szerepelt!

A szakma egyik legrangosabb elismerését a Dobos József díjat 2011-ben nyertük el, ugyanebben az évben nagy megtiszteltetés ért bennünket. „Kimagasló szakmai tevékenységért” járó kitűntetést vehettem át a Köztársasági Elnök Úrtól személyesen.

Nyári szezonban - a belső téren kialakított ülőhelyeknek és a két, hangulatos teraszunknak köszönhetően - közel 100 fő tud cukrászdánkban helyet foglalni.  Fagylaltkínálatunkban kb. 150 féle íz található, melyből nyáron 28 féle találhat meg napi választékunkban a hozzánk ellátogató kedves vendég. Süteménykínálatunk nyáron 30-40 féle, télen 50-60 féle süteményt tartalmaz.

Családi-, baráti- és üzleti rendezvényekre is vállaljuk a sütemények elkészítését. Nagyobb rendezvények helyszínére hűtőkocsival szállítjuk a megrendelt süteményeket.

Kiváló minőségű kávéval, kedves kiszolgálással és bő választékkal szeretettel várja Önt a Tóth Cukrászda!

id. Tóth István
tulajdonos